Besök

Jag och min dotter Ida satt vid kökbordet hemma hos mig och pratade. Vi diskuterade både händelser från tiden med Peter och min nuvarande situation. Hur svårt det är att gå vidare när man känner den osynliga handen som håller en kvar i det förflutna.

Min hund Ellen, som ser och hör sånt som inte vi vanliga dödliga gör, satt på en stol bredvid mig. Plötsligt började hon "prata" lågmält med små korta morrliknande ljud. Hennes blick följde något som rörde sig i rummet. Hon tittade på något bakom Ida för att sen följa med blicken som om någon gick förbi bordet mot min sida. Efter en stund följde hon samma rutt med blicken och blev stirrande på något bakom Ida. Jag sa ingenting. Jag hade sett Ellen göra så förut och jag kände den där välbekanta och välbehagliga rysningskänslan när jag känner att jag inte är ensam i rummet.

Plötsligt sa Ida: Mamma, det är någon som står bakom mig och trycker mot min rygg. Som om den vill komma in i min kropp. Hon sa det utan rädsla i rösten och var närmast uppspelt. Ellen fortsatte att stirra bakom Ida samtidigt som hon fortsatte att "prata". En stund senare började Ellens blick följa något som rörde sig hela tiden fram och tillbaka. Vi började skratta för vi kände att det var någon som småreatdes med oss. Plötsligt kände jag att någon tog i min hand som låg på bordet. Jag kände den tydliga beröringen och min hand blev plötsligt väldigt tung. En stund senare släppte taget och känslan av närvaro var borta. Ellen gick och lade sig i vardagsrummet.

Det är länge sen jag har haft besök. Det var välkommet. Det kändes varmt och bra. Det kändes godkännande. Jag kände saknaden men jag kände inte gråten. Men jag kände kärleken och värmen. Det var någon som enbart ville mig och Ida väl. Det var ett besök i positiv anda. Jag var glad.

Kommentarer
Postat av: Marika

:)

2011-10-04 @ 19:42:14
Postat av: Annelie

Åhhhh så härligt!!

Jag vill också ha "besök".

Kram till dig

2011-10-04 @ 19:55:51
URL: http://www.legoblomma.blogspot.com
Postat av: Malle o lilla R

Ja här är inga besök....jag är kanske inte ens mottaglig?! jag är glad att du fick ett och mår bra av det.

2011-10-04 @ 21:20:17
Postat av: Filip

Jessus!

2011-10-05 @ 00:55:31
Postat av: Annelie

Så underbart härligt =) Här är det också ofta besök. framförallt när jag ska lägga mig om kvällen =) men inte så tydliga besök som det du fick. Vad skönt för dig och vilken underbar känsla som fick dig att må bra. Kram

2011-10-08 @ 13:31:43
URL: http://annisund.blogg.se/
Postat av: Så underbart att du fick en hälsning från andra sidan. Det är ett bevis för att allt inte är slut bara för att man inte finns kroppsligt i livet.

2011-10-08 @ 17:23:25
Postat av: Lena i Lyckebo

Jag blir glad av att läsa detta för även här hemma hos mig sker lite underliga saker. Kanske det är pappa eller lillebror som hälsar på men det känns bara så gott i hjärtat.

Lena

2011-10-09 @ 18:25:07
URL: http://fridatowe.bloggspace.se
Postat av: Carina

Får en känsla av lycka när jag läser detta ... jag är inte ensam i världen om att uppleva dessa små besök <3 jag har också en hund som ibland gör sådär och då bara Vet jag att Douglas är hos mig och hälsar på. OCH när jag fullbordar den tanken så känner jag den ..nu.. välbekanta rysningen längst ryggraden och upp i nacken och det blir liksom en bekräftelse att jag tänker rätt :-) Dessa ögonblick är värdefulla för de ger mig bekräftelse på att det finns något mer som vi inte riktigt förstår. Dessa "möten" kom oftare i början av sorgen...mer sällan nu när jag försöker kämpa vidare. Men ibland så händer det och det gör mig lugn <3 Glad för Din/Er skull :-) / Carina

2011-11-11 @ 21:16:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0