Visst är jag lycklig

Jag har börjat känna den allt oftare - känslan av lycka. Det är lycka i dom små sakerna. Att se solens strålar som gnistrar i snön. Att bli mottagen som en drottning när man kommer hem - av fyra överlyckliga hundar som tävlar om ens gunst. Att titta på min dotter, som verkar ha hittat sig själv. Att ha en vän som bryr sig om mig och hur jag mår. Den underbart härliga känslan när man kommer hem till den egna lägenheten och omges av lugn och ro.

Ja, jag är lycklig. Nästan varje dag. Inte hela tiden, men känslan finns där under ytan. Saknaden bär jag med mig men sorgen har börjat blekna. Den känns inte längre så vass och så ond. Kroppen har börjat glömma och själen minns inte längre detaljerna.

Ibland kan jag ändå fortfarande känna den där känslan i maggropen. Fjärilarna i magen när jag såg honom stå där i dörröppningen - leende och glad. Hans hand i min. Hans blick när han såg på mig med kärlek. Då minns jag det vackra och fylls av det välbekanta vämodet. Men den varar bara några sekunder. För han finns ju här. Runtomkring mig. Inom mig. I mina andetag. Jag känner att han har släppt taget. Låter mig flyga fritt, men han finns vid min sida.

Vi fick vår tid.

Nu lever jag min. Och ja, jag kan känna lycka igen.Kommentarer
Postat av: Annelie

Härligt att höra Lisen!!!!Kram kram

2012-02-08 @ 20:03:08
URL: http://www.legoblomma.blogspot.com
Postat av: Leila

Så glad jag blir för din skull!Kram min vän<3

2012-02-08 @ 20:46:22
Postat av: Malle o lilla R

Åh vad härligt, det är där det börjar, innan du vet ordet av släpper du in mer och mer ljus och...så rullar det på igen livet. Kraaaaaaam

2012-02-08 @ 22:31:04
Postat av: Carina

Åhhh vad jag håller med dig i dina känslor, dina tankar återspeglar mina tankar.... Jag var i mitt (läs vårt) gamla hus förra veckan och alla minnen ramlade över mig och skar som knivar i min själ..... men precis som du skriver så kände jag att han fanns där hos mig MEN att han hade släppt taget om mig .... och den här fina sången säger så mycket :-) Du har också kommit långt :-) Det jobbiga nu är att folk inte förstår att man fortfarande kan vara ledsen..de säger - ja men nu har det ändå gått så lång tid... jag menar vadå gått lång tid ? Ibland känns det som igår..ibland känns det som hundra år/overkligt. Tiden existerar den i mina känslor? Ha en bra dag och fortsätt känna glädjen över livets alla ting :-) Kram

2012-02-29 @ 11:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0