Dagens ord skrivs: SEMESTER!

Känslan av att vakna på morgonen och inse att nu är den här, den efterlängtande semestern. Det har varit ett långt, tungt och huvudvärksfyllt arbetspass. Men nu är det genomlidet och hemmet kallar. Bara tanken på att få somna i sin egen säng varje natt får glädjeruset att infinna sig. Och att få ha dom fyrfotade gullvipporna runt benen varje dag. Det kallar jag för kvalitetstid.
 
Life is good!
 
Helsingfors centralstation lördagen den 30 juni klockan 11.54.
 
Här samsas man om utrymme
 
 

Midsommar

Vilket underbart väder på midsommarafton. Men vad hjälper väl det när man är på jobb. Men man gjorde det bästa av situationen. Kolla läget efter jobbet. Hade så kul det var möjligt i det läget. Det blev en dryg timme i trevligt sällskap med människor som betyder något. Sen var den midsommarafton över. 
 
Midsommardagen fick avnjutas i regnigt väder. Men vad spelar vädret för roll när man ändå är fast på jobbet. Sista arbetspasset innan semestern. Eller uppehållet, eftersom jag jobbar som fotograf hela semestern. 
 
Idag söndag och Ilse hade sitt arbetspass överstökat. Hon får åka hem. Jag blir kvar. Ännu 6 dagar att ta sig genom. Sen kallar livet. Friheten. Äntligen.
 
Med Ilse på midsommarafton
 
Min nya korta frisyr

Milstolpar

Idag fick jag vara med när min systers dotter Sandra blev konfirmerad. En vacker tillställning och med en sprängfylld Oravais kyrka. Och en förtjusande konfirmand.

Välkommen att stiga ett steg närmare vuxenlivet, Sandra!♥Hej då, Skipper!

Så var vår saga slut. Din och min, Skipper. Egentligen hann vi aldrig få ett riktigt förhållande till varandra. Vi var ut på streeten några gånger, men jag blev aldrig riktigt förtjust i dig. Tyckte du var för stor och bökig. Dessutom vägde du för mycket. Men fin - det var du. En riktig pärla. Och visst vände sig blickarna när vi susade fram - du och jag.

Men allt har sin tid. Lite vämodigt var det att se dig försvinna med en annan, men det är säkert bäst såhär. Du får säkert mera uppmärksamhet nu, än vad du fick av mig. Lycka till i det nya hemmet, min gula fara!Cradle in love

I kept the love you gave me alive,
and now I carry it with me
I know it's just a tear drop from mother earth,
but in it I can hear a dolphin sing
Telling me I'll never be alone,
I know you're right there

-Poets of the fall-
Solen har börjat värma

Vågar man lita på att sommaren är här på riktigt för att stanna? Det ser i allafall lovande ut. Även om morgnarna varit tungt lastade med moln så har solen fått dom att skingra sig när vi börjat närma oss middagstid. Och solen har verkligen värmt. Både kropp och själ. Det är förunderligt vilken inverkan solen kan ha på humöret.

Tjejerna njuter i alla fall för fulla muggar. Och självklart är mina solstolar ockuperade av de fyrfotade små liven. Men vad gör väl det. Värre är det när dom tuggar i sig mina terrassblommor och sen ser oskyldiga ut när dom blir haffade mitt i akten. Dom är luriga dom små blomtjuvarna...Och sen var det ju dethär med blommorna...

"Jag bara tittar!"

"Och så tittar jag lite närmare...."

"Oops...Jag har inte gjort nåt!"

Kvar i nåt jag lämnat

Jag är trött och jag saknar Peter. Det är länge sen som känslan varit så stark. Längtan så stor. Kanske är det årsdagen som har påverkat mig och fått mig ur balans. Eller är det kanske de tunga dagarna jag haft på jobbet. När jag insett att ingenting är så som det ser ut. Att kohandel pågår bakom lykta dörrar och den egna vinningen går före lojalitet. När snacket är tufft men när man ska skrida till handling så försvinner dom som gapat mest. Agnarna skiljs från vetet. Kvar står dom lojala. Den här gången var dom många. Men att nå dit tog alla mina krafter. För stunden.

Ja, jag saknar honom. Hans kloka, analyserande tankar. Hur många visa ord hade jag inte fått på vägen. Jag undrar vilka råd han hade gett mig. Jag har försökt lyssna inåt men allt jag hör är bara en stor tystnad.

Ibland reflekterar jag över hur mycket jag glömt. Eller hur lite jag egentligen kommer ihåg. Det är bara fragment av stunder då och då. Bara en liten bit av verkligheten som finns kvar. Ibland så flyktig att jag inte ens hinner känna efter hur det känns. Och jag är inte säker på om det är så jag vill ha det.

Därför påminner jag mig ibland. Ger mig ut på farliga vatten. Läser våra kärleksbrev till varandra. Tittar på bilder av vår tid tillsammans. Bara för att inte glömma helt. Bara för att friska upp minnet. Återkalla dom känslor som får mig ur balans. Så motstridigt och så destruktiv. Men ändå så nödvändigt.

För mina minnen av honom är bitterljuva. Vackra och skira men ångestframkallande. För jag vill vara där igen. Hos honom och i hans famn. Känna tryggheten i hans famntag. Höra hans andetag. Känna hans händer. Honom.

Och när min känsla hinner ifatt mig så fylls jag av separationsångest. Jag vill inte glömma men jag klarar inte av att komma ihåg. För minnena gör fortfarande ont när jag tillåter mig att känna. Skär i mig och biter sig fast för att sen tunnas ut och försvinna i intet.

Och jag återgår till mitt liv. Min ensamhet. Med hjärtat fyllt av tomhet och längtan fortsätter jag att vara kvar i nåt jag lämnat.


Kvar i nåt jag lämnat

Du släckte alla ljusen den natten
Och det tände varje rum
Det vackra sa farväl och jag försvann

Du släckte alla ljusen den natten
Och jag minns varje sekund
Min sorg blev deras glädje för en stund.

Och jag följde dig längs vägen den natten,
så vuxen i din hand
Men om en vän kan viska och ett löfte brista,
då går jag hellre hem

Kvar i nått jag lämnat
Du håller mig kvar i nått jag lämnat,
för länge sen

Åh jag drömde om en framtid som glömmer
Och jag drömmer om en framtid utan dig
~ Melissa Horn ~2 år

Ännu ett år av saknad ligger bakom mig. Kan inte förstå att det redan gått två år sedan jag strök dig över kinden och tog farväl. Jag kan andas igen, men mina andetag är inte samma som förut. I varje andetag finns en längtan efter dig. I varje ögonblick ett minne av vår kärlek. Även om du inte finns hos mig så finns du inom mig.

Min kärlek till dig kan aldrig dö. Saknaden lever för evigt.


MIN LÄNGTAN TILL DIG

I hjärtat finns ett rum
som bara är för dig
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig

Jag hör din varma röst
som inspelad musik
Jag lyssnar om igen
för den är helt unik

I mörker och i ljus
ditt ansikte jag ser
Ur minnet tar jag fram
de bilder där du ler

Men bland allt du är för mig
finns något svårt att bära
- Min längtan efter dig
när jag inte har dig nära.

RSS 2.0