3 år senare

Ibland känns det som igår. Ibland känns det som en evighet sedan. Ibland känns det nästan som om det inte har hänt, för att en annan gång få minnena att blomma upp så starkt att man nästan tappar andan. Som idag, när jag läste mitt inlägg om den svarta dagen. Den dag när en bit av mig dog. Igen en gågn undrade jag - hur klarade jag mig genom den sommaren?
 
Det har gått tre år. Jag lever ett rätt harmoniskt liv med mina hundar. Trivs med mitt liv och kan väl med gott samvete säga att jag har det bra. Även om jag fortfarande saknar honom. Men saknaden känns inte alltid så blytung som idag. Oftast är den fjäderlätt och man kan tänka på honom och samtidigt känna glädje. Att han funnits. Att man fick den tid man fick. Att man verkligen har haft förmånen att få hitta en människa som var ens tvillingsjäl. Även om tiden blev alltför kort så har jag fått ha honom hos mig. Men det var väl den tid som var beräknad för oss. Som ödet lagt i våra händer.
 
Idag ska jag tända ett ljus för honom. Sitta en stund och meditera. Tänka på de många fina stunder vi hade. Komma ihåg hans underbara leende och hans skratt som smittade av sig. Hans hand som var så liten och som så gärna sökte sig till min. Hans ögon som såg in i min själ - så djupt. 
 
Och jag skall vara tacksam - för att jag fick älska och vara älskad av just honom.
 
 
 

Sommaren är här...

Det är länge sen jag bloggat. Kanske börjar behovet vara över för att skriva av mig på just den här bloggen. Men det betyder inte att jag glömt. Inte för ett ögonblick. Men tankarna gör inte längre ont. Det river till en sekund och det känns som om man hade en luddig boll i magen ett tag. Men jag hanterar minnena för det mesta. 
 
Förutom när jag pratar med andra som nyligen också förlorat sina kära.
 
Det är då det blir så starkt, som om man tar över deras känsla och känner för dom - och väldigt starkt med dom. För jag vet ju hur det känns. Med de toma bladen i framtidsboken. De krossade drömmarna. Den söndersmulade vardagen. Och saknaden... Det är dessa dagar då tårarna kommer till ytan, utan att man kan kontrollera dem. Det blir ingen flodvåg - det blir bara ett dis av regnbågens alla färger när man ser världen genom de tårfyllda ögonen. Sen har saknaden fått säga sitt. Man kan andas. Och man kan le igen...
 
På lördagen hade jag en sådan dag. Fotograferade och firade två vackra studenter och var glad. Träffade en kvinna som förlorade sin man i december. Vi pratade om minnen och om sorgen. Om hur livet får en total vändning. Om hur det är att möta sommaren på egen hand. Om att ta sig ut bland människor - ensam. Och om att vara osynlig. Men också om hur det är att våga bryta upp och lämna det man har och det som var bakom sig. Att våga börja leva ett nytt liv. Det var då jag såg regnbågen...
 
 Som kontrast till det lyckliga studentpar som precis klarat en stor etapp i livet. 
 
 
 
 
Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.

RSS 2.0